Vedvarende råmaterialer

Vedvarende råmaterialer

I 2021 tegnede affald og restprodukter sig globalt for mere end 90 % af Nestes globale forbrug af vedvarende råvarer (HVO). Hos Neste bruger vi en bred vifte af bæredygtigt producerede og globalt fremskaffede råmaterialer til at fremstille vedvarende produkter på vores raffinaderier i Finland, Holland og Singapore. Andelene af individuelle råvarer i Nestes raffinering kan variere fra år til år, afhængigt af deres tilgængelighed, pris og markedsspecifikke krav.

Nestes proprietære NEXBTL-teknologi gør det muligt at bruge en lang række vedvarende fedtstoffer og olier i fremstillingen af vedvarende produkter. Vores vedvarende produkter er altid af førsteklasses kvalitet, uanset hvilke råvarer der bruges i produktionen.

Nuværende råmaterialeblanding

Neste MY Renewable Diesel kan fremstilles af en bred vifte af affald og restprodukter samt andre vedvarende råmaterialer, hvilket sikrer kontinuerlig tilgængelighed, når efterspørgslen stiger.

animal fat icon

DYREFEDT FRA FØDEVAREINDUSTRIENS AFFALD

cooking oil icon

BRUGT MADOLIE

vegetable oil icon

AFFALD FRA BEHANDLING AF VEGETABILSK OLIE OG RESTER

fish bone icon

FISKEFEDT FRA BEHANDLING AF AFFALD

corn icon

TEKNISK MAJSOLIE (EN REST FRA ETHANOLPRODUKTION)

sustainably produced vegetable oils

BÆREDYGTIGT PRODUCEREDE VEGETABILSKE OLIER

innovative feedstock

Innovative nye råmaterialer

Vi arbejder konstant på at diversificere vores portefølje med nye råvarer.

Vi fortsætter med at arbejde på at øge tilgængeligheden af vedvarende råmaterialer, samtidig med, at vi udvikler teknologier til at diversificere vores nuværende råvareportefølje endnu mere, end den er i dag. Det hjælper os med at sikre adgang til tilstrækkelige mængder af råmaterialer, for at understøtte vores voksende produktionskapacitet. Så vi er i stand til løbende at maksimere vores positive klimaaftryk.

Vi udvikler tilgængeligheden af nye affalds- og restråmaterialer af lavere kvalitet, såsom sure olier og spildevandsfedt (dvs. "brunt fedt"), mens vi fortsætter med at studere eksempelvis lignocellulose, som fremtidig råvaremulighed – i form af landbrugs- og skovhøst rester, kommunalt affald i fast form samt alger.

På mellemlang til længere sigt, vil vi fortsætte med at diversificere vores portefølje også med andre typer råvarer, som eksempelvis nye vegetabilske olier (NVO) fra avancerede landbrugskoncepter. Vi er på vej mod at sikre tilgængeligheden af råvarer, fx gennem opkøb af virksomheder, der er specialiserede i indsamling af affald og restprodukter, partnerskaber, vækst af vores globale aggregeringsnetværk og gennem udvikling af vores tekniske kompetencer, så vi bliver endnu bedre til at behandle mere udfordrende råmaterialer.

Neste MY Renewable Diesel HV0100 er lavet af en mangeartet blanding af 100 % vedvarende råmaterialer, samtidig med, at der sikres en ensartet produktkvalitet

Hvor kan jeg tanke Neste MY Renewable Diesel (HVO100)?

FIND TANKSTATION ELLER DISTRIBUTØR

Vil du vide mere?

 

KONTAKT OS

Læs mere om Neste MY Renewable Diesel (HVO100)