Hvad er HVO eller HVO100?

Hvad er HVO eller HVO100?

Neste MY Renewable Diesel kan også omtales som HVO100, HVO vedvarende diesel eller HVO brændstof. Forkortelsen HVO står for "Hydrotreated Vegetable Oil". Denne type diesel er, udover de vegetabilske olier, fremstillet af affald, restolier og fedtstoffer, som fx brugt madolie.

HVO diesel kommer i alle slags blandinger. Den kan bruges både ren (100% koncentration), samt blandes i ethvert forhold med fx fossil diesel. Eksempelvis består HVO20 af 20 % HVO og 80 % fossil diesel. Neste MY Renewable Diesel er et HVO100-produkt, hvilket betyder HVO i sin reneste form. Og den overholder EN15940-specifikationen for paraffinisk diesel, hvilket sikrer kvaliteten af dieselen.

tanker trailer transports Neste’s HVO fuel to fueling stations
icon

Hvordan fremstilles HVO100 eller HVO diesel?

I 1990'erne udviklede Nestes forskningsafdeling NEXBTL-raffineringsteknologien. Med denne teknologi er Neste i stand til at fremstille højkvalitets vedvarende produkter af 100 % vedvarende råmaterialer. Under NEXBTL-produktionen bruges brint i den kemiske proces til at fjerne ilt fra de fedtsyrer, der udgør brændstoffets fuldstændigt fornybare råstofbase. Resultatet er en HVO100, som har en lignende kemisk sammensætning som fossil diesel. Derfor kan Neste MY Renewable Diesel (HVO) nemt bruges, uden at det er nødvendigt at modificere motorer. Den kan også blandes med andre dieselbrændstoffer.Takket være den Neste-patenterede NEXBTL-teknologi kan en lang række forskellige olier og fedtstoffer bruges som råmateriale, og brændstofkvaliteten er altid høj. Læs mere om NEXBTL og hvordan Neste MY HVO 100 laves her.

star icon

Hvilke fordele er der ved HVO100 diesel?

Med Neste MY Renewable Diesel (HVO100) kan drivhusgasudledninger reduceres med op til 90 %* over brændstoffets samlede livscyklus sammenlignet med fossil diesel. Den kan også hjælpe med at reducere lokale "udstødnings-udledninger", hvilket er gavnligt for lokal luftkvalitet og motorer. Derudover kan brændstoffiltre og indsprøjtningsteknik holde sig rene længere. Klik her for at læse mere om fordelene ved Neste MY Renewable Diesel.

tank icon

Er Neste MY Renewable Diesel HVO100 bedre end andre vedvarende diesler på markedet?

Neste har en meget stringent proces for at sikre integriteten i hele vores forsyningskæde. Kunderne ved, at de får brændstof af høj kvalitet, som Neste har overvåget lige fra råmateriale, gennem produktionen til distributionen. De ved, at de får et HVO diesel, der er blevet testet og har bevist sin kraftfulde ydeevne hos førende motorproducenter. Brændstoffet er altid af højeste kvalitet og renhed, og kunderne ved, at brændstoffet lever op til vores strenge bæredygtighedsstandarder.

Neste MY Renewable Diesel HVO100: Et overblik

Download et HVO100 Neste MY produktark her. Du kan også dele det med dine kollegaer.

Download

DK-DA Product factsheet

Hvor kan jeg tanke Neste MY Renewable Diesel (HVO100)?

FIND TANKSTATION ELLER DISTRIBUTØR

Vil du vide mere?

 

KONTAKT OS

*Metoden til beregning af livscyklus-udledninger og reduktion i udledninger er i overensstemmelse med EU's Renewable Energy Directive II (2018/2001/EU)  

Læs mere om Neste MY Renewable Diesel (HVO100)