Referencer

"På det voksende marked stiller vores kunder, detailhandlerne, i stigende grad krav om, at al transport skal være fossilfri"

Vi arbejder med lokal transport, for online forhandlere, på en anderledes måde

Instabox opsætter smarte pakkebokse/skabe på steder, hvor folk passerer i deres  hverdag. Og der afleverer vi, de pakker, du har bestilt. Det er værdsat af forbrugerne, der kan hente deres pakker, når de vil, uden at skulle bestille tid. Så vi vokser hurtigt.

Hvad driver virksomheden ud over kundebekvemmelighed?

Christian uddyber: "E-handel er i kraftig vækst, så det hjælper selvfølgelig. I det voksende marked stiller vores kunder, fx forhandlere, i stigende grad krav om, at al transport skal være fossilfri – og vores levering er jo en del af deres samlede tilbud.

De tre vigtigste udfordringer for Instabox

  1. Kunderne kræver, at al transport skal være fossilfri
  2. At vi fortsat kunne bruge vores eksisterende flåde af dieselbiler
  3. En leverandør som kunne sætte standere op på vores terminaler
"Overgangen var nemmere, end vi troede. Det er bare at turde! Mange bække små, man må gøre, hvad man kan.”
Christian Karlander, Sverige manager hos Instabox
Carl F

Løsning

Vi modtog en masse information fra forskellige virksomheder om, hvordan og hvad vi skulle vælge, når vi gerne ville blive fossilfri. Men et par ting var afgørende: For det første, at vi kunne bruge vores eksisterende flåde af dieselbiler. Dels at Energifabriken, som blev vores leverandør, kunne sætte standere op på vores terminaler. Og sidst, men ikke mindst, så er HVO (Neste MY Renewable Diesel) det miljømæssigt bedste brændstof. Vi er ikke eksperter i brændstof, men vi forskede grundigt. I februar begyndte vi forandringen, så alle vores cirka 100 køretøjer nu kører på HVO/Neste MY.
 
Siden vi gik over til fossilfri, har dialogerne med kunderne taget fart, og vi har fået rigtig god respons fra alle online forretningerne. Mange virksomheder er ivrige efter at vide, hvor meget CO2e hver pakke udleder. Det koster lidt mere at køre med HVO, men vi kan som regel tage en god diskussion med vores kunder.

Forbrugerrne sætter pris på, at de i stigende grad kan vælge mellem forskellige muligheder, når de handler online. Mange ønsker miljøvenlig transport.

Vi er en ung virksomhed med store ambitioner, og som gerne vil tiltrække de rigtige medarbejdere. Vores miljøtænkning er en vigtig del af, at de bedste kandidater vælger os, når de søger job.

Jeg synes, det er vigtigt at understrege, at vi effektiviserer logistikken. Vi kører derfor mange pakker til ét sted i stedet for mange pakker til mange forskellige steder. Fossilfrit ud til vores bokse, og så henter forbrugerne deres pakker til fods eller på cykel. Derudover har vi en ny service, Instabikes, hvor vores medarbejdere cykler det sidste stykke fra kassen til døren, hvis forbrugeren alligevel vil have sin pakke hele vejen hjem, på en fossilfri måde. Vi lancerede Instabikes i Stockholm i juni.
 
Nogle udfordringer med at skifte til fossilfri?

Det er det politiske spørgsmål: Det er usikkert med skatter og priser fremadrettet - men vi valgte alligevel at stille om. Fra begyndelsen kunne det godt føles som en svær ting at gøre, men da vi først fik startet, var det ikke svært at få alle med ombord. Omstillingen var nemmere, end vi troede. Man skal bare turde! Mange bække små, man må gøre, hvad man kan. Virksomheder skal udstråle positiv energi og være en rollemodel for sine medarbejdere.
 

Fakta om Instabox
Instabox blev grundlagt i Sverige 2015 og er en logistikvirksomhed, der leverer lynhurtige, ukomplicerede og fossilfri leverancer fra nogle af Europas mest populære webshops.
Vi er stolte af, at eje hele forsyningskæden. Fra sortering og levering af vores pakker til løsning af komplekse logistiske optimeringsproblemer. Vi lærer og udvikler, mens vi vokser, takket være vores 3000+ Instaboxere. Chauffører, terminalarbejdere, installatører, kundeservice, teknologi og produkt udvikling... Ja listen over vores talenter er lang. Vi er én stor familie, og samarbejdet mellem alle afdelinger på tværs af virksomheden er nøglen til vores succes med ukompliceret levering. 

Læs mere om Neste MY Renewable Diesel (HVO100)