17 April 2023

Neste og Q8 lancerer Neste MY Renewable Diesel på det danske marked

Published in Releases and news

Neste Corporation, Pressemeddelelse, 17. april 2023 09:00 (EET)

Foto: Q8 Danmark 

Takket være et strategisk samarbejde mellem Q8 og Neste kan vognmænd fra den 17. april 2023 tanke Neste MY Renewable Diesel™, et HVO100-brændstof, på ni Q8-tankstationer i Danmark. 

Mange danske virksomheder er i fuld gang med at omstille deres logistik til mere bæredygtige løsninger, men en stor del af den danske B2B-flåde kører stadig på fossil diesel. Et nyt samarbejde mellem Q8 Danmark og Neste, verdens største producent af HVO100 diesel og flybrændstof fremstillet af 100 % vedvarende råmaterialer, vil hjælpe danske transportvirksomheder med at reducere CO2e-udledningerne fra deres eksisterende flåde betydeligt ved at skifte fra fossil diesel til Neste MY Renewable Diesel, også kendt som HVO100.

I første omgang vil det bæredygtige dieselalternativ HVO100, der er fremstillet af 100% vedvarende råmaterialer som affald og restprodukter, være tilgængeligt for tung transport på ni primært IDS- og F24-stationer fra den 17. april. Ved at tanke Neste-produceret HVO100-brændstof kan vognmænd reducere CO2e-udledningen fra deres køretøjer med op til 90 %* i løbet af brændstoffets livscyklus sammenlignet med fossil diesel.

"Vi står over for en større omstrukturering af transportsektoren i de kommende år, og vi oplever en stigende efterspørgsel fra især vores erhvervskunder efter produkter, der kan bidrage til at reducere klimaaftrykket. Biobrændstoffer vil være afgørende for at opnå de nødvendige reduktioner i de kommende år, ikke mindst inden for tung transport. Derfor er partnerskabet med Neste centralt i vores generelle ambition om at minimere klimaaftrykket både for os selv og vores kunder," siger Retail Director hos Q8, Helle Dahlgren Skov.

"Vi er meget glade for at udvide vores tilbud om Neste MY Renewable Diesel i Europa, denne gang i Danmark i samarbejde med Q8. Vi tror fuldt og fast på, at alle løsninger er nødvendige for at reducere transportrelaterede drivhusgasudledninger og støtte sektorens bidrag til EU-målet om at opnå CO2-neutralitet inden 2050. Med brugen af Neste MY Renewable Diesel kan drivhusgasudledningerne reduceres fra næste tankning, hvilket gør brændstoffet til et bæredygtigt alternativ til fossil diesel her og nu. Anvendelse af HVO100 kræver ingen ændringer af eksisterende motorer, køretøjer eller brændstofinfrastruktur. Vi har forpligtet os selv til at hjælpe vores kunder med at reducere mindst 20 millioner tons drivhusgasudledninger årligt inden 2030," siger Christian Pettersson, Head of Branded Sales, Renewable Road Transportation hos Neste.

Målet med det nye samarbejde mellem Q8 og Neste er at gøre det muligt for vognmænd i hele Danmark at reducere deres CO2e-udledning. Neste MY Renewable Diesel bliver tilgængeligt på danske tankstationer langs ruter med meget tung trafik.

*) Beregningerne af livscyklusemissioner og emissionsreduktioner er i overensstemmelse med EU's direktiv om vedvarende energi II (2018/2001/EU).

Neste Corporation

Susanna Sieppi
Vice President, Communications

For yderligere oplysninger: Kontakt venligst Nestes medietjeneste. Tlf. +358 800 94025 / media@neste.com (hverdage fra kl. 8.30 til 16.00 EET). Du kan abonnere på Neste's pressemeddelelser på https://www.neste.com/for-media/releases-and-news/subscribe

Om Neste

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) skaber løsninger til bekæmpelse af klimaforandringer og fremskynder skiftet til en cirkulær økonomi. Vi forædler affald, restprodukter og innovative råmaterialer til brændstoffer og råvarer til plast og andre materialer. Vi er verdens førende producent af HVO100 diesel og flybrændstof fremstillet af 100 % vedvarende råmaterialer, og vi udvikler kemisk genanvendelse for at bekæmpe udfordringen med plastaffald. Vi har som mål at hjælpe vores kunder med at reducere deres drivhusgasemissioner ved hjælp af vores bæredygtige og cirkulære løsninger med mindst 20 millioner tons årligt inden 2030. Vores ambition er at gøre olieraffinaderiet i Porvoo i Finland til det mest bæredygtige raffinaderi i Europa inden 2030. Vi indfører bæredygtige og genanvendte råmaterialer som f.eks. flydende affaldsplast som raffinaderiråvarer. Vi har forpligtet os til at opnå CO2-neutral produktion inden 2035, og vi vil reducere CO2-udledningerne fra vores solgte produkter med 50 % inden 2040. Vi har også fastsat høje standarder for biodiversitet, menneskerettigheder og forsyningskæder. Vi har konsekvent været med i Dow Jones Sustainability Indices og Global 100-listen over verdens mest bæredygtige virksomheder. I 2022 var Nestes omsætning på 25,7 mia. euro. Læs mere her: neste.com 

Attachment:

Photo: Neste og Q8 lancerer Neste MY Renewable Diesel på det danske marked