5 July 2023

Neste byder en ny distributør af Neste MY Renewable Diesel velkommen på det danske marked

Neste Corporation, Nyheder, 5. juli 2023

Biofuel Express station

Foto: Biofuel Express

Neste indgår partnerskab med Biofuel Express om salg af Neste MY Renewable Diesel™ i Danmark. Biofuel Express kommer til at distribuere og sælge Neste MY Renewable DieselTM, mens Neste sikrer tilstrækkelige mængder af brændstoffet. Neste MY Renewable Diesel har kunnet købes på det danske marked siden april i år, da Neste kom ind på markedet.

"Vi er glade for at kunne styrke vores partnerskab med Neste," siger Martin Sebastian Agdal, der er partner hos Biofuel Express. "Vi er sammen forpligtede til at levere biologisk brændstof af højeste kvalitet på det danske marked, hvilket gør det muligt for virksomheder at træffe bedre valg og bidrage til en mere bæredygtig fremtid. Vores station i Padborg markerer en spændende milepæl, idet vi udvider vores netværk af stationer og leverer mere miljøvenligt brændstof tættere på vores kunder."

"Vi er meget begejstrede for at udvide vores tilbud om Neste MY Renewable Diesel på det danske marked sammen med Biofuel Express. Biofuel Express har været en værdsat partner for Neste på det svenske marked siden 2019, og vi er glade for at kunne annoncere, at vores partnerskab udvides til at omfatte Danmark. Dette partnerskab hjælper danske transportvirksomheder med i betydelig grad at nedsætte udledningen af drivhusgasser for deres nuværende bilflåder ved at skifte fra fossilt diesel. Ved at tanke op med Neste MY Renewable Diesel kan udledning af drivhusgasser (CO2) nedsættes med op til 90 procent* i løbet af brændstoffets livscyklus i sammenligning med fossilt diesel. Vi er forpligtet til at støtte vores kunder i at nedsætte udledningen af drivhusgas med mindst 20 millioner tons årligt senest i 2030", udtaler Christian Pettersson, chef for Branded Sales Nordics, Nestes forretningsenhed for transport.
 
 *) Beregninger for udledning i løbet af livscyklussen og nedsættelse af udledninger overholder EU's direktiv om vedvarende energi II (2018/2001/EU).

Yderligere oplysninger: Kontakt venligst Nestes medietjeneste, telefon +358 800 94025 / media@neste.com (hverdage mellem 8:30 og 16:00 EET). Tegn abonnement på Nestes pressemeddelelser på https://www.neste.com/for-media/releases-and-news/subscribe

Om Neste

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) skaber løsninger til bekæmpelse af klimaforandringer og fremskynder skiftet til en cirkulær økonomi. Vi forædler affald, restprodukter og innovative råmaterialer til brændstoffer og råvarer til plast og andre materialer. Vi er verdens førende producent af HVO100 diesel og flybrændstof fremstillet af 100 % vedvarende råmaterialer, og vi udvikler kemisk genanvendelse for at bekæmpe udfordringen med plastaffald. Vi har som mål at hjælpe vores kunder med at reducere deres drivhusgasemissioner ved hjælp af vores bæredygtige og cirkulære løsninger med mindst 20 millioner tons årligt inden 2030. Vores ambition er at gøre olieraffinaderiet i Porvoo i Finland til det mest bæredygtige raffinaderi i Europa inden 2030. Vi indfører bæredygtige og genanvendte råmaterialer som f.eks. flydende affaldsplast som raffinaderiråvarer. Vi har forpligtet os til at opnå CO2-neutral produktion inden 2035, og vi vil reducere CO2-udledningerne fra vores solgte produkter med 50 % inden 2040. Vi har også fastsat høje standarder for biodiversitet, menneskerettigheder og forsyningskæder. Vi har konsekvent været med i Dow Jones Sustainability Indices og Global 100-listen over verdens mest bæredygtige virksomheder. I 2022 var Nestes omsætning på 25,7 mia. euro. Læs mere her: neste.com

Om Biofuel Express

Biofuel Express er den førende distributør af fossilfri brændstoffer i Skandinavien, såsom B100 Biodiesel RME Premium og HVO Renewable Diesel. Biofuel Express henvender sig til virksomheder, der har til formål at tilbyde mere miljøvenlige transportløsninger med høje miljø- og CO₂-reduktionsstandarder. Udover bulkleverancer tilbyder Biofuel Express også tankning af deres produkter på over 150 stationer over hele Sverige og Danmark.